Звездата на Реал Мадрид Гарет Бейл заяви, че през изминалото лято е бил поставен в ситуация да напусне отбора и в това е имало резон, но той в крайна сметка е преценил да остане още една година на „Сантиаго Бернабеу“.

Уелският футболист призна, че е бил в сходна ситуация, като тази на Неймар, тъй като към него е имало много оферти от отбори, където можел да бъде най-голямата звезда, но е предпочел да остане в Реал Мадрид, за да продължи да печели титли.

„Да, има резон и причини, които можеха да доведат до моето напускане на Реал Мадрид, но аз мисля, че главното нещо, когато погледнеш какво си постигнал в кариерата си, са твоите трофеи, които си спечелил“, коментира Бейл.

Той бе силно желан от мениджъра на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо, но до трансфер на „Олд Трафорд“ така и не се стигна.

„В крайна сметка това е може би най-важното нещо. Не мисля за това дали ще имам статута на най-голямата звезда. Някой мислят за това, други не. Мен лично не ме е грижа. Аз просто искам да излизам на терена и да се наслаждавам на моя футбол. Искам да се представя добре, но искам и да помогна на отбора да печели трофеи. Още и още. Заради това съм в Реал", добави 28-годишният футболист.

„Двамата с Лука Модрич се познаваме много добре още от време, когато играехме в Тотнъм. Много добри приятели сме. В Тотнъм играехме много добре. Това бе една от причините да премина в Реал Мадрид. Знаех какъв тип футболист е той. Лука ми помогна много и за бързото ми адаптиране към отбора.“

„Когато дойдох в Реал, разбрах, че аз трябва да се променя и това стана факт. Откакто съм в Реал, се промених много в начина на игра, в поведението, както на терена, така и извън него. Разполагаме с много силен отбор, но за нас бе от изключително важно значение да постигнем тези успехи през последните години. Много сме силни и сме амбицирани да продължим да печелим по същия начин, както го сторихме през последните два сезона. Бъдещето не зависи от нас. Във футбола всичко се променя много бързо. Следващото лято, не знам…Със сигурност има Световно първенство, но не знам какво ще ми донесе следващото лято на мен“, каза още Гарет Бейл.