Най-скъпата покупка на Реал Мадрид Гарет Бейл изглежда все по-близо до изхода на "Сантиаго Бернабеу" след поредната си издънка. Тя дойде след срамното поражение от Райо Валекано в 35-ия кръг на Примера дивисион. 

Тогава наставникът на "белите" Зинедин Зидан е имал дълга лекция в съблекалнята. Секунди след края ѝ уелсецът излязъл първи от нея, грабнал си пакета с храна за възстановяване, който всеки играч получава след мач и предпочел да се качи в личния си самолет и да замине в неизвестна посока, вместо да се качи на клубния автобус и да поеме към базата Валдебебас. 

Там е трябвало да има извънреден разбор от Зидан, който все пак не е бил задължителен, защото играчите имали планирана тридневна почивка в графиците си след този мач. Бейл предпочел да замине, вместо да чуе за слабостите в играта си. 

Той на практика вече не е смятан за бъдещ играч на тима, като агентът му е ангажиран да му търси нов отбор в Англия. Уелсецът има договор с Реал за още две години, но нито една от страните няма намерение да го изпълни.