Недоволство от Диего Симеоне изрази бащата на Аксел Витцел - Тиери. Той е бесен заради малкото игрово време, което получава наследникът му в Атлетико Мадрид. В последните 7 мача белгийският полузащитник само веднъж започна като титуляр, а два пъти изобщо не се появи в игра.
 
„Когато Аксел напусна Дортмунд и подписа с Атлетико, той очакваше да бъде титуляр. И в началото на сезона той беше. Най-вече като централен защитник, защото там беше най-нужен заради контузии на други футболисти. И  получи много комплименти за играта си.
 
Тъй като отборът участва в три състезания, групата от футболисти беше много голяма. Проблемът е, че  Атлетико отпадна от Шампионската лига и Купата на Испания и така няма игрово време за всички. Аксел става жертва на случващото се и бъдете сигурни, че той не приема ролята си на резерва, въпреки че не го показва публично.
 
Аксел продължава да тренира до съвършенство. Това не е нищо ново и не го казвам само, защото ми е син. Той има изключителна работна етика, като Кристиано Роналдо. Треньорът го похвали за това. Но това не е достатъчно за Аксел. На 34 години все още е гладен, иска да играе.
 
Затова той помоли Диего Симеоне за среща и изрази своето разочарование и недоволство. Разбира се, без гняв и враждебност. Нека да видим дали това ще даде резултат, но миналия уикенд той беше в титулярните 11 и то в средата на терена“, разкри пред белгийски медии  Тиери Витцел.