Бащата и агент на футболиста на Барселона Ансу Фати - Бори Фати, коментира ситуацията му в клуба. Той нападна треньора Шави Ернандес, тъй като испанецът не играе в последно време. Бори Фати разкри още, че каталунците са принидули нападателя да играе, когато не е бил напълно възстановен от контузията си, а сега, когато е напълно здрав, не получава шансове. 

"Попитайте Шави защо не играе Ансу. Нямам отговор. Шави иска той да работи здраво и той го прави. Чувствам се разочарован като баща. Просто казвам: дайте му възможност. Трябва ли да забравим Ансу Фати сега?", започна Бори Фати пред Cope. 

"Ние заслужаваме повече, Ансу е №10 в Барселона. Той играеше много, когато в Барса бяха Лионел Меси, Луис Суарес и Антоан Гризман. Разочарован съм, защото Ансу е №10 и той получава по 1,2,3 минути. Това ме разочарова. Матеу Алемани ми каза, че Барса вярва много в Ансу. Жорже Мендеш ми каза, че няма да напусне клуба. Но аз мисля за настоящето", продължи той. 

"Дали Ансу ще остане през следващия сезон? Да, той иска да остане. Но ще зависи и какво иска Барселона. Ще се срещна с Мендеш". 

"Когато Барселона беше много по-зле, отколкото е сега, те принудиха Ансу Фати да се върне от контузия, за да играе. Те искаха Ансу отново да направи хората щастливи. Сега, когато той е на 100% здрав, никой не го иска. Забрави да играе футбол или какво?", каза още Бори Фати. 

Бащата на нападателя обяви, че той не би играл за Реал Мадрид. "Ансу не би приел да се присъедини към Реал Мадрид. Не бих го принудил да бъде там, където не иска. Аз съм фен на Барселона, но никога няма да говоря лоши неща за Реал Мадрид. Никога не знаеш и какво може да се случи. И тогава, ако се случи, ще припомните думите ми от преди 15 години".