Президентът на Барселона Хосеп-Мария Бартомеу коментира преминаването на Неймар в ПСЖ за главозамайващата рекордна трансферна сума от 222 милиона евро. Той изрази мнение, че всичко има своите граници и няма как някой да бъде поставян над клуба. Освен това, босът обясни, че начинът, по който се е развила цялата сага е бил некоректен.

Барселона дава случая "Неймар" на УЕФА

„Неймар вече е история. Той сам пожела да си тръгне. Можеше да бъде по-ясен преди. Начинът не бе коректен. Всичко си има граници и никой не може да бъде поставян над клуба. Подали сме жалба за трансфера в УЕФА“, започна Бартомеу.

„Предвиждахме, че Неймар може да иска да си иде и затова вдигнахме освобождаващата му клауза. Сега сме в търсене на негови заместници. Парите, които получихме по трансфера на Неймар ще ни помогнат да подобрим много неща в клуба. С тях имаме всички гаранции, че ще можем да закупим нови футболисти“, добави президентът.

ПСЖ рискува глоба в размер на 30-40 милиона

„Тази година няма да говорим за триото Меси, Неймар и Суарес, таз година ще обсъждаме отбора. Ще привлечем други имена. Първият беше Семедо, но е явно, че ще има и още“, отсече Бартомеу.

За финал босът на „блаугранас“ похвали наставника Ернесто Валверде: „Има познания, опит и изпъква като добър мениджър на отбора“.