Президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу заяви, че новият договор на Лионел Меси с каталунците е най-голямата новина в света на футбола.

Меси продължи контракта си с Барселона до лятото на 2021 година.

„Винаги съм бил убеден, че Меси ще поднови договора си и ще остане при нас в следващите четири години. Това е страхотна новина не само за феновете на Барселона, но и за футбола като цяло. Фактът, че той остава за още четири години означава, че нещата вървят добре. Ние сме много щастливи за него и за семейството на Барселона. Историята на Меси е за лоялност и отдаденост. Той е най-великият играч в историята и е при нас от 13-годишен. Това е история за страст и любов към цветовете на клуба, която той ще изпитва до последния ден от кариерата си", коментира Бартомеу.

"Надявам се, че сега всички са се убедили, че ситуацията при нас е нормална и безпроблемна. Сделката с Меси е най-голямото и неоспоримо доказателство за това", добави президентът на Барселона.

"Всичко започна преди няколко месеца, когато казах на баща му Хорхе, че трябва да седнем за разговори. Всички знаем, че Лео имаше лошо лято миналата година заради данъчните проблеми. Ние оставихме да минат няколко месеца, за да настъпи точното време и тогава казах на Хорхе, че трябва да говорим за преподписването. Тогава той се свърза със сина си. Говорих с Лео е го питах как е след всичко, през което мина.Казах му, че трябва да говорим за бъдещето. Той потвърди, че иска да остане тук и че трябва да говоря с баща му. Това е всичко. Не можем да разкрием колко ни струва Меси, но той е най-добрият играч в света и струва толкова, колкото трябва да струва най-добрият играч в света и в историята", продължи босът на каталунците.

"Никой не дава на клуба си това, което Лео дава на Барса. Испанската федерация и УЕФА дават препоръки, но никой не е наложил таван на заплатите. Ние сме над препоръчителната сума, но най-важното е да сме стабилни. Можем да си го позволим."

"Меси не е изисквал от нас определени играчи, които да привлечем. Лео и съотборниците му говорят за играчи, когато ги срещнат. Но този, който гледа играчите и ги привлича е Роберт Фернандес."

Бартомеу: Ясно е, Меси остава в Барса до края на кариерата си

"Роналдиньо донесе усмивките и магията, Андрес Иниеста - баланса, а Лео - изкуството и гениалността. Рони започна промяната, но този, който промени тона на Барса е Меси. Това е ерата на Меси. Концепцията, която светът има за Барса се промени заради него."

"Той е най-добрият играч в света, както и най-добре платеният футболист. Меси получава възнаграждение, като на най-добрият в света, и в историята на футбола. Той е най-добре платеният спортист, защото никой не носи толкова много на отбора си, колкото Лео Меси", каза още Хосеп Мария Бартомеу.