Президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу отново бе категоричен, че е невъзможно на този етап да се говори за завръщане на Неймар на „Камп Ноу“.

Бразилският футболист напусна каталунците през лятото на 2017 година, след като Пари Сен Жермен активира неговата освобождаваща клауза и плати 222 милиона евро.

„Разговарял съм с Неймар през последните години, но никога нито той, нито някой от неговия антураж ми е казвал, че Ней иска да се върне. Никога не е ставало дума за неговото завръщане. Той има договор с ПСЖ и се намира в своя втори сезон там. Много трудно може да се стигне до трансфер на Неймар. Още повече, че ПСЖ надали ще иска да го продаде“, коментира Бартомеу в интервю за радио „Kanal Barcelona“.

„Ние също не искахме да го продаваме, но бяхме поставени в такава позиция, че задължително трябваше да запишем освобождаваща клауза в неговия договор. Това е нещо, което трябва да бъде изчистено. Не може едните клубове да имат предимство пред другите заради подобни клаузи“, добави президентът на Барселона.

„Клубът пое по друг път с Дембеле и Коутиньо. Ние трябва да го следваме. Това са две от най-големите инвестиции в историята на клуба и ние им имаме на 100% доверие“, каза още Хосеп Мария Бартомеу.

Бартомеу говори и за бъдещето на клуба в дългосрочен план, когато звездата Лионел Меси ще е прекратил спортната си кариера.

"Историята на Барселона се промени след идването на Роналдиньо. Заслугата е негова. Той ни върна усмивките, удоволствието и щастието от играта. След това за треньор беше назначен Пеип Гуардиола, който помогна на клуба да се развие и да постигне спортното съвършенство. Що се отнася до Лео Меси, той е най-добрият играч в света и най-добрият в историята на футбола. Но ние не можем вечно да разчитаме на него. Зная, че едни ден той ще спре да играе. Очаквам това да стане до 4-5 години и искам да подготвя клуба за бъдещето след Меси. Начинът да се подготвим за периода след Меси е като взимаме млади таланти. Такива като Дембеле, Коутиньо и Френки де Йонг. Трябва да продължим да следваме тази линия на съвършенство и успехи. Моят мандат приключва след две години и искам Барселона да е готов да бъдещето, за да има още повече фенове, още повече приходи и още повече проекти. За да може клубът да бъде боеспособен и занапред", допълни босът на "блаугранас".