Президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу смята, че Усман Дембеле е по-добър играч в сравнение с бившия футболист на каталунците Неймар.

"Неймар се завръщал в Барселона? Не мога да кажа нито да, нито не. Инвестирахме парите, получени за Неймар в бъдещето, като подписахме с играчи като Филипе Коутиньо и Дембеле. Усман е по-добър за мен от Неймар. Той е в Барселона, от което ние сме много доволни", заяви Бартомеу в интервю за радио „Cadena SER Catalunya“.

Неймар бе при каталунците от 2013 до 2017 година. В Барселона той два пъти стана шампион на Испания, а също така спечели Шампионската лига през сезон 2014/15.

„Френки ще маркира една много важна епоха в Барселона“, добави президентът на Барселона.

„Ракитич все още има договор с клуба. Все още не сме водили разговори. Ние се бяхме концентрирали върху подновяването на договора на Жорди Алба. Той е най-добрият ляв бек в света.“

„От Барселона гледаме на ВАР с добро око. Това е по-добре за Шампионска лига. Нашият клуб е един от тези, които настояваше за използването на ВАР в турнира“, продължи той.

„Все още сме далече от ерата „пост-Меси“. Ние търсим млади таланти. Барселона без Лео ще бъде различна. Меси има договор с клуба до 2021 година и все още вярвам, че с него ще подпишем още един контракт. Ще има още едно подновяване на договора. Ние сме амбицирани да задържим Меси в отбора още много години“, допълни президентът на Барселона.

„В никакъв случай нямаме намерение да загърбваме Ла Масия. През последните години стама много трудно един юноша да успее да се наложи в първия състав. Много е трудно, защото трябва да подхождаме с нужното спокойствие към младите футболисти. Има футболисти, които подхождат със спокойствие и такива, които нямат. Когато бързаш да печелиш пари, си тръгваш“, каза още Хосеп Мария Бартомеу.