Президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу заяви, че Френки де Йонг прилича много на Йохан Кройф. Освен това шефът на каталунците заяви, че има чудесни отношения с агента на Матайс де Лихт – Мино Райола.

„Обичам да участвам в преговорите при привличането на футболистите. Отидох в Ливърпул, за да подпиша с Масчерано и прекрах три дни с него“, коментира Бартомеу в интервю за радио "Cadena Cope".

„Де Йонг е много важен играч за Барселона и исках лично да говоря с него и баща му. Френки много прлича на Йохан Кройф. Той ще бъде тук десет, дванадесет или четиринадесет години и аз се опитах да му помогна във взимането на решение. Това, което му казахме на Де Йонг е, че Барселона е спортен проект, който не се базира само на един треньор, а на цяла философия. Когато Валверде си тръгне, ще дойде друг треньор със същата философия“, добави президентът на Барселона.

„Футболната индустрия се разраства и Барселона върви по пътя, така че да може да се конкурираме с клубовете от сорта на Манчестър Сити и ПСЖ.“

„Ще има футболисти, които ще пристигат и такива, които ще си тръгват. През януари направихме 8 трансферни операции.“

„Имам много добри отношения с агента на Матайс де Лихт – Мино Райола. С него преговарях при подписването със Златан Ибрахимович“, продължи шефът на каталунците.

„Имаме късмет, че всички играчи харесват величието на Барселона. Това продължава от 2004 година“, каза още Ернесто Валверде.