Ръководството на Барселона е започнало контакти с агента на талантливия нападател Абел Руис относно продължаването на неговия договор.

Руис в момента е една от звездите на националния отбор на Испания до 17 години на Световното първенство в Индия.

Младокът веднага привлече вниманието на някои от топ отборите, като към него има интерес от страна на Ювентус, Челси, Манчестър Сити и Арсенал.

През последните дни от Барселона са влезли в контакт с агента на футболиста Серхио Барила, за да започнат разговори за подновяването на договора на Руис.

Барила е уверил ръководството на Барселона, че желанието на Руис е да остане в Барселона, въпреки офертите, които има към него.

Абел Руис е част от Ла Масия от 2012 година. На 21 ноември 2016 година той поднови своя договор с Барселона до 2019 година.

На 9 април 2017 година вече направи своя дебют за втория отбор на Барселона.

Първият му професионален мач бе на 28 август.

Руис дебютира за националния отбор на Испания до 17 години на 25 октомври 2015 година.

През 2017 година Абел спечели Европейското първенство с Испания, който се проведе в Хърватия, като той бе капитан на отбора.

От Барселона искат да си гарантират услугите на Абел, заради което планират да увеличат значително освобождаващата клауза в договора му. Каталунците нямат намерение да повтарят старши грешки и да изпускат нападателя, както се случи с редица други таланти от Ла Масия, които напуснаха.