Барселона постигна минимална победа като гост с 1:0 над Реал Мадрид в шампионатното Ел Класико от 26-ия кръг, а по този начин записа историческо постижение в Ла Лига.

Каталунците се превърнаха се превърнаха в първия тим, който постига успехи в четири последователни визити на стадион „Сантиаго Бернабеу“ в Примера.  

От испанската лига отбелязаха постижението на „блаугранас“ в профила си в една от социалните мрежи. Там бе публикуван колаж, чрез който бяха напомнени и крайните развръзки на последните 4 дуела.

Победната серия на Лео Меси и компания на „Бернабеу“ започва през сезон 2015/16, когато Барса побеждава с 4:0. През следващата кампания тимът от „Камп Ноу“ надвива с 3:2, а сезон 2017/18 записва класически успех с 3:0.

След Ел Класико Барса пусна видео от съблекалнята и написа: Дежавю, кадрите не са от сряда

Иван Ракитич донесе последната победа на Барса в дома на Реал Мадрид. Хърватинът отбеляза единственото попадение в 26-ата минута.

Така Барселона триумфира за втори път в рамките на три дни срещу големия си опонент в Испания. В сряда момчетата на Ернесто Валверде подчиниха с 3:0 Кралския клуб в полуфинален реванш за Купата и след общ резултат 4:1 го елиминираха от надпреварата. Така пред каталунския гранд се разкрива възможност да спечели трофея за пета поредна година.