Техническият секретар на Барселона Роберт Фернандес заяви, че отборът ще се подсили поне с един или двама нови футболисти до края на летния трансферен прозорец.

Фернандес обяви, че клубът води преговори за един конкретен играч, но остави широко отворена вратата и за евентуално второ ново попълнение.

„Водим преговори за един конкретен футболист. Надявам се, че ще успеем да доведем тези преговори до добър положителен завършек“, коментира Фернандес.  

„Жан-Микаел Сери не попада в нашите планове. Той е добър футболист, но нашите приоритети са други.“

„Възможно е да има напуснали футболисти, както е възможно да има нови попълнения. Запазваме спокойствие. Работим усилено още от първия ден. В постоянен контакт сме с Ернесто Валверде. Говорим постоянно за привличането на нови играчи и за евентуални напускащи. Нормално е до сряда да има футболисти, които да напуснат отбора.“

„Мисля, че Дембеле направи много голям напредък през последната година. Той игра в друг много голям отбор. Мисля, че през миналия сезон той трудно щеше да намира възможност за изява в нашия отбор. Желанието на самия футболист бе да играе редовно и това до голяма степен попречи на осъществяването на неговия трансфер в Барселона още преди година. Ние нямаше как да му гарантираме подобни условия“, добави техническият секретар на каталунците.

„Възможно е да привлечем повече от един футболист, но най-много ще бъдат двама. Трябва да изчакаме. Това е реалността.“

„Отборите имат тази информация, че Пари Сен Жермен плати 222 милиона за Неймар и в момента това ни поставя в много трудна ситуация при преговорите. Трябва да действаме много бързо. Времето не ни е помощник. Наясно сме, че се нуждаем от подобрение на състава и трябва да го сторим до края на летния трансферен прозорец.“

„Моето усещане е, че ще привлечем повече футболисти. Да, възможно е да бъдат двама.“

Дембеле премина медицински прегледи и подписа с Барселона

„Няма да влизам в конкретика за имената на футболистите. Клубът работи за привличането на играчи, но няма да споменавам имена.“

„Барселона е активен на трансферния пазар и сега искаме да подпишем конкретно с един футболист“, каза още Роберт Фернандес.