Ръководството на Барселона е взело решение да уволни старши треньора Ернесто Валверде след края на настоящия сезон, информират испанските медии.

„Mundo Deportivo“ пише, че бордът на директорите на клуба е взел решение да уволни Валверде след финала за Купата на Краля срещу Валенсия, който ще се играе на 25 май.

През февруари Валверде поднови договора си с Барселона до лятото на 2021 година, с опция да бъде продължен за още един сезон.

 Ръководството на Барселона няма да прости втората огромна издънка на Валверде в Шампионска лига. През миналия сезон Барселона отпадна на 1/4-финал от Рома след победа с 4:1 и загуба 0:3 в Рим. Сега "блаугранас" бяха разбити от Ливърпул с 0:4 след загуба на мърсисайдци с 0:3 на "Камп Ноу".

В договора на Валверде има клауза, според която клубът може да прекрати отношенията си с него в края на всеки сезон. Ръководството ще се възползва от тази точка след края на настоящата кампания.

Треньорът води отбора втори сезон. До момента той спечели два пъти титлата на Испания и по веднъж Купата на Краля и Суперкупата на Испания.

На 25 май Барса играе финал с Валенсия за Купата на Краля. Така че Валверде може да си тръгне с общо 5 трофея на домашна сцена от 6 възможни.