Президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу и вицепрезидентът на клуба Жорди Местре се срещнаха с агента на Филипе Коутиньо – Киа Йорабчиан. Темите на техния разговор бяха няколко. Тримата са обсъдили много задълбочено възможността да се ускори процеса по изваждането на европейско гражданство на Коутиньо. Това е от много важно значение за каталунците и техните трансферни планове.

Барселона е на път да си осигури услугите на Артур Мело, но това ще наложи клубът да се раздели с Йери Мина, тъй като в момента бройката на играчи с паспорти извън ЕС е запълнена. В същото време колумбийският защитник печели все повече симпатии със силната си игра на Световното първенство в Русия.

Съпругата на Коутиньо разполага с португалско гражданство. Законодателството на Португалия позволява да  придобиете гражданството на съпругата , ако бракът е сключен преди повече от три години.

През декември Коутиньо и съпругата му Ани ще отбележат шест години от своя брак, така че бразилският футболист е в състояние да кандидатства за португалски паспорт.

Това е същият процес, който Луис Суарес последва преди няколко години. Съпругата му София Балбин разполага с италианско гражданство и нападателят получи същия паспорт, като нея.

Барселона призочва Йорабчиан да опрости процедурите, тъй като това е много важно от стратегическа гледна точка за отбора.