Барселона направи нова крачка към титлата в Ла Лига. Каталунците победиха с 1:0 като гост Виляреал. Срещата беше от 21-ия кръг на първенството. Единственото попадение на "Ла Серамика" вкара Педри, който се разписа в 18-ата минута. В края на срещата гол на домакините беше отменен заради засада, а в последните секунди те поискаха дузпа за игра с ръка. 

С успеха "блаугранас" вече има 11 точки аванс пред втория Реал Мадрид. "Белите" обаче са с мач по-малко. Виляреал заема 8-о място с 31 точки. 

Gulliver/GettyImages
15 снимки

Първата добра възможност в мача се откри пред Роберт Левандовски. Нападателят получи извеждащ пас от Педри, напредна с топката и останал сам срещу Пепе Рейна отправи удар, но вратарят спаси. 

В 18-ата минута каталунците поведоха. Рафиня намери Педри пред наказателното поле, който чукна към Роберт Левандовски, а той с едно докосване го изведе на стрелкова позиция и испанският национал не сбърка - 0:1. Малко след това Рафиня опита да изненада Рейна от пряк свободен удар, но топката мина покрай вратата. 

В 26-ата минута Левандовски се освободи от Торес, намери коридор за удар и шутира от около 10-11 метра, но Рейна успя да избие. В 34-ата минута Франсес Коклен получи тежка контузия и беше изнесен на носилка, а на негово място влезе Саму Чуквуезе.

В продължението на първата част Жул Кунде сбърка и Моралес се озова сам срещу Тер Стеген. Нападателят напредна и потърси близкия ъгъл, но ударът му беше неточен.  

В началото на втората част Левандовски засече центриране на Алехандро Балде отляво, но стреля над вратата. В 52-ата минута шут на Йереми Пино беше блокиран от играч на Барселона. След изпълнението на корнера отново Пино нанесе удар, но не намери очертанията на вратата. 

В 60-ата минута домакините организираха страхотна атака през центъра. Дани Парехо опита да изведе Пино сам срещу Тер Стеген, но Араухо в последния момент успя да избие. Три минути по-късно Рафиня с чудесно отиграване намери Левандовски, а той прокара топката между краката на Торес, за да изведе бразилеца на стрелкова позиция. Крилото обаче отправи удар покрай вратата. 

Атаките към двете врати не спираха в тези минути и малко след това Алекс Баена отправи удар над вратата на Тер Стеген. 

В 90-ата минута гол на Виляреал беше отменен заради засада. Чуквуезе проби отдясно и подаде към Пино, който го изведе сам срещу Тер Стеген. Нигериецът прати топката във вратата, но попадението не беше признато, тъй като Пино се намираше зад отбраната на каталунците. 

В продължението на мача Левандовски отправи тежък удар, който Рейна успя да спаси. В последните секунди домакините поискаха игра с ръка в наказателното поле на Кристенсен, но такава не беше отсъдена. 


Виляреал - Барселона 0:1

0:1 Педри (18)

Виляреал: Рейна, Фойт, Албиол, Торес, Морено, Коклен, Капу, Парехо, Баена, Пино, Моралес

Барселона: Тер Стеген, Кунде, Араухо, Кристенсен, Балде, Де Йонг, Кесие, Педри, Гави, Рафиня, Левандовски