Барселона започна директни преговори с катарския клуб Ал-Сад за освобождаването на треньора Шави Ернандес, за да може той да се върне на "Камп Ноу".

"Двата клуба разговарят, но още не знаем как ще свърши всичко", каза Шави пред каталунската обществена телевизия TV3. "Вълнуващо е, но не знам какво ще се случи", добави той.

Бившият халф на националния отбор на Испания призна, че да тренира Барселона ще бъде "вълнуваща стъпка" в кариерата му.

"Аз съм много позитивна личност. Вярвам, че здравият разум ще надделее и ще се стигне до разбирателство", каза Шави. "Двата клуба знаят моето мнение и се надявам всичко да се реши скоро".

Сегашният му клуб Ал-Сад обаче не изглежда очарован от възможността да го освободи. В официално обръщение настощият работодател на Шави заяви, че "приветства посещението на административната делегация на Барселона".

Изпълнителтният директор на клуба Турки Ал-Али добави: "Позицията на клуба ни е ясна от самото начало. Ние сме решени да задържим нашия треньор Шави и не можем да го освободим в толкова важен момент от сезона".

Ал-Сад е водач в катарската лига, като авансът му е 3 точки след 9 мача.

Барселона изигра два мача под ръководството на временния треньор Серхи Бархуан, който наследи уволнение Роналд Куман. Следващият мач на каталунците е в събота като гост на Селта Виго.

41-годишният Шави напусна Барселона през 2015 година, след като помогна на отбора да спечели 25 титли за 17 сезона. Оттогава той е в Ал-Сад като футболист, а после и треньор.