Отборът на Барселона победи Атлетико Мадрид с 3:0 като гост в мач от 29-ия кръг на Ла Лига. Аванс на каталунците даде Жоао Феликс с гол в 38-ата минута. Други попадения през първата част не видяхме.

Във второто полувреме паднаха още два гола в полза на каталунците. Вкараха ги Роберт Левандовски и Фермин Лопес. Така тимът на Шави Ернандес си тръгна с трите точки от "Сивитас Метрополитано" и отново се изкачи на второ място в испанския шампионат. "Дюшекчиите" остават пети в класирането с актив от 55 пункта.

Gulliver/GettyImages
30 снимки

В 7-ата минута дойде първата по-добра възможност и тя бе пред домакините. Тер Стеген сбърка с изнасянето на топката и Де Пол я открадна, след което намери Пабло Бариос. Той шутира от ръба на пеналтерията, но встрани от целта.

Алваро Мората бе намерен на близката греда в 22-ата минута, но не успя да насочи топката във вратата. Секунди по-късно пък Бариос стреля от дистанция, но шутът му бе блокиран.

Роберт Левандовски напредна с топка в крака в 35-ата минута. Полякът изпрати центриране към Рафиня, който засече на далечната греда и отправи удар с глава. Изпълнението му обаче не бе добро, топката се заби в земята, а след това мина встрани от вратата на Облак.

Три минути след това Илкай Гюндоган пусна отличен извеждащ пас към Левандовски, който пое и върна към свободния Жоао Феликс. Португалецът прати топката в мрежата на бившия си тим за 1:0.

В последните минути на първото полувреме наставникът на каталунците Шави Ернандес бе изгонен. Малко преди това специалистът бе получил жълт картон заради друга бурна реакция към съдийско отсъждане.

Втората част започна страхотно за Барселона. Левандовски получи в наказателното. Полският голмайстор успя да се завърти и да стреля в далечния ъгъл, а топката влезе и с помощта на гредата.

В 53-ата минута Тер Стеген блесна с невероятно двойно спасяване. Араухо изби с глава, а Йоренте стреля мощно от въздуха. Все пак стражът на гостите изби, а топката попадна в Мемфис Депай, който отблизо шутира, а германецът се намеси за втори път, за да откаже Атлетико.

Десет минути след това Левандовски имаше добър шанс да вкара още един гол. Той надигра Савич и шутира по земя, но ударът му мина встрани от вратата.

Роберт Левандовски се включи отляво в 65-ата минута. Той изпрати центриране към Фермин Лопес, който се извиси и заби топката в мрежата с глава, за да оформи класическото 3:0 в полза на каталунците.

В 79-ата минута Кунде нахлу отлично в наказателното на домакините. След това опита остър пас към съотборник, но защитник на "дюшекчиите" изчисти ключово.

Шест минути след това Саул Нигес изпусна голово положение. Първо Кореа стреля от малък ъгъл, а Тер Стеген изби, което прати топката именно в Нигес. Влезлият от резервната скамейка шутира, но топката прелетя до левия страничен стълб.

В добавеното време Науел Молина бе изгонен с директен червен картон, след като спря Витор Роке непозволено като последен защитник. 

FT / Атлетико Мадрид - Барселона 0:3

0:1 Жоао Феликс 38'

0:2 Роберт Левандовски 47'

0:3 Фермин Лопес 65'

Съставите на двата отбора:

Атлетико Мадрид: 13. Облак, 20. Витсел, 23. Мандава, 15. Савич, 24. Бариос, 16. Молина, 14. Йоренте, 5. Де Пол, 12. Лино, 17. Рече, 19. Мората

Старши треньор: Диего Симеоне

Барселона: 1. Тер Стеген, 39. Форт, 33. Кубарси, 4. Араухо, 23. Кунде, 20. Роберто, 15. Кристенсен, 22. Гюндоган, 14. Феликс, 9. Левандовски, 11. Рафиня

Старши треньор: Шави Ернандес