Четири месеца след пристигането на бразилеца Дани Алвеш в Барселона, тимът се намира на второ място във временното класиране в испанската Ла Лига и значително подобри представянето си. Треньорският екип на каталунците в лицето на наставника Шави Ернандес има намерение да задържи 38-годишния Алвеш в редиците си, твърди испанското издание „Diario Sport“.

Шави цени високо качествата на бразилеца и смята опита му за много ценен при работата с по-младите футболисти на Барселона. Крайното решение за бъдещето на Дани Алвеш в испанския гранд обаче ще вземат членовете на ръководството на клуба, сред които Матеу Алемани и Жорди Кройф. Очаква се това да се случи след края на сезона в Ла Лига.

Gulliver/GettyImages
45 снимки

Самият Алвеш често споделя, че се чувства добре в Барселона и има желание да продължи да носи екипа на Барселона.

Тимът воден от старши треньора Шави Ернандес приема Кадис тази вечер в среща от 32-ия кръг на испанския шампионат и при успех ще се отдалечи на три точки от третия и четвъртия в класирането, съответно Севиля и Атлетико Мадрид. Към момента трите отбора са с по 60 точки в актива си, но каталунците имат два мача по-малко.