Лионел Меси се включи към тренировъчния процес на Барселона след четиридневна почивка, За разлика от всички останали свои съотборници, той имаше повече дни почивка от всеки друг.

Решението на треньорския щаб на Барселона е в резултат от план, който е разработен специално за аржентинския футболист. Каталунците искат да сведат до минимум проблемите с претоварването в областта на пубиса на десния му крак.

Лео Меси има дискомфорт в тази област от миналия януари.

Лекарите и старши треньорът Ернесто Валверде искат да сведат до минимум проблемите на Меси. Целта е аржентинецът да не се оперира до края на сезона. Той продължава да бъде под постоянния контрол на медицинския екип. Лекарите са на мнение, че единствената възможност за премахването на тези дискомфорти и избягването на операционната зала е почивката. Като се има предвид, че на този етап от сезона е много трудно за Барселона да се осовободи от услугите на Меси за по-дълъг период от време, а рискът от по-нататъшно увреждане е голям е избрам междинен вариант – на Лео ще му се дава почивка, колкото е възможно повече.

Именно заради това аржентинецът получи повече почивни дни в паузата в шампионата.

В Барселона са наясно, че Меси трябва да е във възможно най-добрата форма за важните мачове. Именно заради това е изготвен план, който ще бъде следван, за да се дозират натоварванията на Меси.

Очакванията са Меси да играе в дербито срещу Еспаньол и да получи почивка в двубоя срещу Виляреал.

Остават само два месеца до края на сезона и фокусът на Барселона ще бъде изцяло върху Шампионска лига с оглед преднината, която отборът има в Ла Лига.

Барселона ще използва аванса в Ла Лига, за да даде почивка на Меси именно в мачовете от шампионата.

На Барселона остават още 16 мача до края на сезона и Меси със сигурност няма да вземе участие във всичкитге. Целта е той да бъде в топ форма за най-важните мачове, а натоварванията му ще бъдат дозирани.

В Барселона си дават също така сметка, че след края на сезона Меси планира да участва на Копа Америка с националния отбор на Аржентина.