Барселона се класира за осминафиналите на Купата на Краля, след като победи трудно четвъртодивизионния Унион Депортива Барбастро с 3:2 като гост. За каталунците се разписаха Фермин Лопес, Рафиня и Роберт Левандовски от дузпа.

Още в седмата минута Барса можеше да излезе напред в резултата, след като Рафиня стреля от границата на наказателното поле, но топката прелетя малко над вратата. В 19-ата минута каталунците все пак поведоха, след като бразилското дясно крило намери Фермин Лопес, а младият полузащитник от близка дистанция не остави шансове на стража на Барбастро – 0:1.

В 35-ата минута Жоао Феликс стреля от пряк свободен удар и насочи топката към долния десен ъгъл, но Арнау Фабрега направи запомнящо се спасяване. Седем минути по-късно гол на португалеца с глава бе спорно отменен заради засада, но поради липсата на ВАР ситуацията нямаше как да бъде прегледана.

В 51-вата минута Барселона реализира второ попадение, след като Ектор Форт центрира към Рафиня, който засече в мрежата за 2:0. Час игра след началото Барбастро върна едно попадение. След центриране от корнер се стигна до разбъркване в наказателното поле, Хайме свали с глава за Адриа де Меса, който от близка дистанция не сгреши – 1:2.

В 80-ата минута домакините бяха близо до изравнително попадение, след като Исраел Гарсия скочи и засече центриране с глава, но топката премина малко покрай левия страничен стълб. В 88-ата минута Роберт Левандовски покачи на 3:1 в полза на Барселона, след като реализира хладнокръвно дузпа, отсъдена за игра с ръка на Хавито.

В добавеното време на срещата се стигна до нов 11-метров наказателен удар, но този път на сметката на домакините, след като Фермин Лопес извърши нарушение в наказателното поле. Марк Прат отбеляза втори гол за Барбастро, но той не бе достатъчен и Барселона продължи напред.