Барселона възнамерява да вземе полузащитника на Манчестър Юнайтед Пол Погба още през зимния трансферен прозорец, информира ESPN.

Каталунците искат да подсилят халфовата си линия, а 25-годишният французин е един от тримата играчи, попадащи в списъка им. Останалите двама са Адриен Рабио (ПСЖ) и Франки де Йонг (Аякс).

Пол Погба обаче е най-скъп от тримата, а стойността на трансфера може да надхвърли 100 милиона евро. Преминаването му в Барселона ще е свързано и със значителни разходи за заплата и възнаграждение за агента му.

Въпреки че Лионел Меси, Самюел Умтити и Серхио Бускетс преподписаха договорите си през последната година с по-добри условия, от Барселона разполагат с финансови възможности, за да оформят сделката с Погба с парите от трансфера на Неймар в ПСЖ.

Ръководството на каталунците обяви очаквани доходи в размер на 960 милиона евро за годината.

В същото време обаче, независимо от скандала между Жозе Моуриньо и Пол Погба, от клуба не желаят да се разделят с френския национал. Сасмият играч даде знак, че иска да напусне Манчестър Юнайтед, най-вече заради португалския мениджър.

В Барселона също няма единство в мисленето по отношение на целесъобразността на евентуален трансфер на Пол Погба.