Ръководството на Барселона подготвя осъществяването на два трансфера през януари, информира „Sport“. Каталунците планират да продадат Рафиня Алкантара и да вземат нов халф. Набелязаните трансферни цели от спортно-техническия екип на „блаугранас“ за позицията са Френки де Йонг от Аякс и Адриен Рабио от Пари Сен Жермен.

Според информацията, френският футболист има по-големи шансове да акостира на „Камп Ноу“ при положение, че договорът му с Пари Сен Жермен изтича в края на сезона.

Рабио на този етап отказа четири оферти, за да поднови своя договор с френския шампион.

Договорът на Рабио с първенеца в Лига 1 изтича през лятото на 2019 година, а ако не преподпише в близките месеци, от януари ще има свободата да преговаря с отборите, които проявяват интерес към него. Сагата с Рабио започна още през лятото, като двете страни така и не могат да стигнат до консенсус. Междувременно интересът на Барселона към 23-годишния талант продължава да стои на дневен ред.

Барселона е готов да продаде Рафиня, като каталунците искат за него сума от порядъка на 35-40 милиона евро. Към бразилския полузащитник има сериозен интерес от Интер, Бенфика и няколко английския клуба.

В същото време Барселона ще се опита да привлече Рабио срещу много по-минимална сума, тъй като договорът му с ПСЖ изтича в края на сезона.