Френският футболист Антоан Гризман е трансферна цел номер едно за Барселона през това лято. Именно заради това ръководството на каталунците е поставило ултиматум пред 27-годишния футболист, тъй като иска да знае неговото решение относно бъдещето му.

От трансфера на Гризман до голяма степен зависи планирането на следващия сезон от страна на Барселона. Французинът е абсолютен приоритет в трансферните планове на клуба и каталунците искат да бъдат наясно с бъдещото на играча, за да се съсредоточат в една или друга посока. Ако френският национал вземе решение да остане в Атлетико Мадрид, от Барселона ще се насочат към привличането на други играчи, които са алтернативни варианти за клуба.

От Барселона са поставили ултиматум пред Гризман, който трябва да обяви възможно най-скоро своето окончателно решение. Самият футболист призна, че ще стори това преди началото на Световното първенство, което означава, че той съобщи своето решение през следващата седмица.

Тогава Барселона ще разбере дали ще привлече Гризман или ще трябва да активира своя план „Б“.

Каталунците са оптимисти, че ще вземат френския футболист, въпреки че всичко е възможно да се случи.

В Барселона вярват, че Гризман ще удържи на своята дума и ще продължи кариерата си на „Камп Ноу“. Той има предварително сключен договор с отбора, който ще влезе в сила веднага щом Барселона активира освобождаващата клауза, която е записана в договора на Гризман с Атлетико Мадрид. Тя възлиза на 100 милиона евро.