Барселона победи Селта Виго с 3:2 в паметен обрат в мач от 6-ия кръг кръг в Ла Лига. 10 минути преди края гостите водеха с 2:0 с голове на Йорген Странд Ларсен (19) и резервата Анастасиос Дувикас (75). Невероятен щурм на каталунците в края им донесе успеха след две попадения на Роберт Левандовски (80, 86) и едно на Жоао Кансело (89).  
Очаквано по-активни в двубоя влязоха домакините, но до опасности пред вратата на Селта не се стигна в началните минути. Изненадващо първата голова възможност се откри пред Яго Аспас, но ударът му под гредата бе избит в корнер от Тер Стеген.
 
60 секунди по-късно Лука де ла Торе бутна топката наляво към Йорген Странд Ларсен, който нахлу в наказателното поле и майсторски прати топката в далечния ъгъл - 0:1.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LALIGA (@laliga)


​Жоао Феликс пропусна чудесен шанс да изравни в 23-ата минута, когато от удобна позиция не уцели вратата на Селта. Барселона получи нов удар в 35-ата минута - Френки де Йонг напусна контузен, а на негово място влезе Гави. Късметът бе на страната на каталунците в 41-ата минута, когато напрежението в тяхното наказателно поле отново се покачи. Удар с глава на Ларсен бе избит с една ръка от Тер Стеген, а след това Ромеу не позволи да има добавка. Топката обаче все пак достигна до Лука де ла Торе, който обаче я прати над вратата.  Секунди преди почивката грешен пас на Аспас към Бамба провали още една отлична възможност на Селта за гол.

Недоволният Шави Ернандес направи две промени на почивката - Маркос Алонсо и Ориол Ромеу отстъпиха местата си на Ламин Ямал и Роналд Араухо. Гостите от Виго обаче продължиха с отличната си игра и в 49-ата минута поискаха дузпа за нарушение на Гави срещу Бамба. Претенциите им бяха подминати, но това като че ли ги амбицира още повече и в 53-ата минута Яго Аспас се озова на стрелкова позиция, но ударът му бе блокиран. Секунди по-късно Оскар Мингеса шутира право в ръцете на вратаря Тер Стеген от добра позиция. 


Час след началото на мача Шави прибегна и до още една смяна - пусна Алехандро Балде вместо Андреас Кристенсен. Това внесе импулс в играта на домакините и в 64-ата минута Феран Торес бе изведен сам срещу вратаря Иван Вияр. Той обаче шутира неточно и топката излезе в аут за ужас на съотборниците му. Две минути по-късно отново Торес нахлу отляво и стреля без забавяне, но топката се спря във външната страна на мрежата. 20 минути преди края Джонатан Бамба пробва за пореден път рефлекса на Тер Стеген, като и този път той се справи и изби атрактивно с една ръка. В опита си да промени резултата Шави Ернандес извади и последния си коз - Рафиня, който замени Феран Торес.

 

И това обаче не донесе исканата промяна, а четвърт час преди края Селта удари за втори път. Контраатака за учебник изведе резервата Анастасиос Дувикас сам срещу Тер Стеген и той прати топката в мрежата за 0:2.

 

Барселона се хвърли в яростни атаки и десет минути преди края се върна в мача. Жоао Феликс елегантно прехвърли отбраната на съперника и изведе Левандовски на срелкова позиция. Макар и топката да не му беше много удобна, полякът намери начин да я прати зад гърба на Вияр - 1:2.
 

 

Попадението обърка гостите, а футболистите на Барселона погледнаха смело към обрата. Отново вездесъщият Левандовски изравни в 85-ата минута след асистенция на Жоао Кансело. Минута преди края обратът бе налице - 3:2 за каталунците. Гави хвърли чудесен пас в наказателното поле към връхлитащия Жоао Кансело, който отблизо отклони топката във вратата на Селта.

Барселона Селта

източник: sofascore.com

 
БАРСЕЛОНА - СЕЛТА 3:2
 
0:1 Йорген Странд Ларсен (19)
0:2 Анастасиос Дувикас (75)
1:2 Роберт Левандовски (80)
2:2 Роберт Левандовски (86)
3:2 Жоао Кансело (89)
 
Барселона: Тер Стеген, Кунде, Кристенсен, Алонсо, Кансело, Феликс, Ромеу, Де Йонг, Торес, Гюндоган, Левандовски
Треньор Шави Ернандес
Селта: Вияр, Мингеса, Нунес, Старфелт, Домингес, Ристич, Бамба, Белтран, Де ла Торе, Аспас, Ларсен
Треньор Рафа Бенитес