Барселона излезе с официална позиция относно ситуацията с плащанията към бившия вицепрезидент на съдийската комисия към испанската футболна федерация - Хосе Мария Енрикес Негрейра.

"В миналото Барселона използваше услугите на външен технически консултант, който предоставяше видеорепортажи за млади играчи от други клубове в Испания. В допълнение, връзката с този доставчик беше разширена с технически доклади, които бяха предназначени да допълнят информацията, необходима на треньорския щаб на първия отбор и резервните отбори. Това е обичайна практика сред професионалните футболни клубове. Сега този вид услуга се предоставя от професионалист, работещ за футболния отдел на клуба", пише в официалната позиция на клуба.

"Барселона съжалява, че тази информация стана публична точно когато отборът достигна най-добрата си форма за сезона. Барселона ще предприеме съдебни действия срещу тези, които се стремят да опетнят имиджа на клуба с възможни инсинуации, които могат да бъдат причинени от разкриването на такава информация", допълва се в становището на Барса.