Жулиано Белети е новият посланик на Барселона. Той се присъедини към Роналдиньо и Ерик Абидал, които вече от известно време са в тази роля.

Белети се превърна в герой за Барселона във финала на Шампионската лига през 2006 година.

Бразилецът, чийто единствен гол за каталунците се оказа скъпоценният точен изстрел срещу Арсенал преди повече от 11 години, ще присъства на различни събития и ще играе в мачовете на легендите.

„За мен е удоволствие да представям най-големия футболен клуб в света. Знаем, че моят гол в Париж беше важен, но се случиха и други неща в клуба и затова съм тук. Сега изпълнявам различна работа и ще се опитам да популяризирам марката на Барселона по света, показвайки, че този клуб е повече от просто футбол", коментира Белети.

„Барселона винаги се опитва да направи нещо специално във всички държави и затова сме били на места като Уганда, Гърция, Япония и САЩ. Клубът организира благотворителни събития като мача на легендите и аз искам да съм част от всичко това. Барселона притежава тези ценности и аз искам да помогна на хората да ги разберат и споделят", каза още Жулиано Белети.