Барселона спечели убедително с 3:0 гостуването на Севиля в двубой от четвъртия кръг на Ла Лига. Головете вкараха Рафиня (21), Роберт Левандовски (36) и Ерик Гарсия (50). Домакините бяха изпратени с освирквания и няма да е изненада, ако треньорът Юлен Лопетеги бъде уволнен в близките дни. Андалусицийте правят кошмарен старт в Ла Лига - 3 загуби и 1 равенство.
 
Полският нападател Левандовски пък стана едва третия играч в испанското първенство с 5 гола в първите четири мача - другите са Кристиано Роналдо и Рамадел Фалкао. Жул Кунде, който започна като десен бек, се отчете с две асистенции.
Първата голова възможност се откри пред домакините още в 5-ата минута. Иско изведе по перфектен начин Ракитич в наказателното поле, но Тел Щеген се намеси решително и спаси удара на бившия си съотборник. Седем минути по-късно Ерик Ламела прати топката в мрежата на каталунците, но попадението не беше зачетено заради засада. В 15-ата минута Марсело Акуня не уцели вратата, след като получи извеждащ пас от Ламела, който пробяга половината терен.
 
В 18-ата минута за пореден път играч на Севиля се озова очи в очи с Тер Стеген. Този път това бе Ен Несири, който обаче не успя да преодолее германеца, който направи ново страхотно спасяване.

Малко изненадващо на фона на показаното от двата отбора Барселона откри резултата в 21-ата минута. Отнета топка в средата на терена от Ламела постави началото на контраатака, при която Дембеле подаде към Левандовски в наказателното поле, който елегантно копна топката над вратаря. В първия момент Фернандо успя да избие топката пред голлинията, но Рафиня бе заел добра позиция и отблизо с глава вкара за 0:1.

Попаденито смути домакините и опасностите пред вратата на Боно зачестиха и логично се стигна до удвояване на резултата в 36-ата минута. Жул Кунде с прекрасен пас от фланга намери Левандовски пред наказателното поле между двама защитници, полякът овладя на гърди и от воле прати кълбото в мрежата за 0:2.

Секунди преди почивката Жул Кунде пропусна да се разпише срещу бившия си отбор Севиля, след като изскочи от втора позиция, но ударът му с глава не намери очертанията на вратата.

Втората част започна с положение пред вратата на Тер Стеген, което бе пропиляно от Ламела.

В 50-ата минута Барселона стигна до трето попадение. Центриране на Рафиня бе свалено от Кунде с глава към Ерик Гарсия, който отблизо прати топката в мрежата за 0:3.

Левандовски можеше да се разпише за втори път в 62-ата минута, след като бе намерен с дълъг пас от Серхи Роберто, но вратарят на Севиля реагира отлично и спаси удара му. 

Севиля бе на косъм да получи четвърти гол в 72-рата минута, когато първо удар на Левандовски бе спасен от вратаря, а след това Френки де Йонг опита добавка, но защитник се намеси пред голлинията и попречи на нидерландеца да се разпише. Де Йонг имаше нов шанс да обстрелва вратата на домакините в 80-ата минута, но изстрелът му профуча край гредата.

LIVE/СЕВИЛЯ - БАРСЕЛОНА 0:3

0:1 Рафиня (21)
0:2 Левандовски (36)
0:3 Ерик Гарсия (50)
 
СЕВИЛЯ: 13. Боно, 2, Монтиел, 6. Гудел, 14. Нианзу, 19. Акуня, 8. Жордан, 20. Фернандо, 10. Ракитич, 17. Ламела, 15. Ен Несири, 22. Иско
Треньор Юлен Лопетеги
БАРСЕЛОНА: 1. Тер Стеген, 23. Кунде, 4. Араухо, 24. Гарсия, 28. Балде, 30. Гави, 5. Бускетс, 8. Педри, 7. Дембеле, 9. Левандовски, 22. Рафиня
Треньор Шави Ернандес