Барселона разби Осасуна с 4:0 в мач от 11-ия кръг на испанската Ла Лига. През първата част точни за каталунците бяха Мартин Брайтуайт и Антоан Гризман, а през второто полувреме се разписаха Филипе Коутиньо и Лионел Меси. 

Getty Images
21 снимки

Първата добра възможност в срещата дойде в 12-ата минута, когато Филипе Коутиньо стигна до топката и шутира, но опитът му бе блокиран от противников защитник. 

Малко по-късно Антоан Гризман стреля от ръба на наказателното поле, но Серхио Ерера спаси и не позволи тя да влезе във вратата му. 

След около половин час игра топката се озова във вратата на Осасуна. След абсолютно разбъркване пред вратата на Ерера, Брайтуайт се възползва от оставеното му пространство и с лекота чукна топката за 1:0. 

В края на първата част Анте Будимир вкара топката в мрежата на Тер Стеген, но попадението бе отменено заради засада. Малко по-късно обаче Антоан Гризман побърза да удвои аванса на каталунците със страхотен удар от движение. 

Доминацията на каталунците продължи и през второто полувреме и в 56-ата минута абсолютно логично Филипе Коутиньо покачи за 3:0. До голяма степен виновникът за попадението е Гризман, който можеше да завърши и сам, но подаде на Коутиньо, чиято задача бе само да плъзне топката в празната врата. 

В 68-ата минута Осасуна достигна до най-добрата си възможност в срещата, но ударът на Роберто Торес срещна гредата, а при добавката Тер Стеген се отличи с добро спасяване. 

Две минути по-късно Усман Дембеле изпрати топката в мрежата на Ерера, но попадението бе отменено заради засада. Две минути по-късно обаче Меси се разписа с невероятно попадение и отдаде почит към починалия тази седмица Диего Марадона, събличайки своята фланелка, под която бе облечен с тениска на Нюуелс Олд Бойс с №10.

В самия край на мача Мези изведе Тринкао по невероятен начин, но ударът на португалеца премина на милиметри от вратата на Ерера. 

Така Барселона се изкачи до седмата позиция и вече има 14 точки, а Осасуна си остава на 15-ото място с 11 пункта в своя актив. 


Барселона - Осасуна   КР  4:0 
1:0 Мартин Брайтуайт 29'
2:0 Антоан Гризман 42'
3:0 Филипе Коутиньо 56'
4:0 Лионел Меси 73'


СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Барселона: Тер Стеген, Дест, Мингеса, Лангле, Алба, Де Йонг, Педри, Коутиньо, Меси, Гризман, Брейтуейт

Треньор: Роналд Куман 

Осасуна: Ерера, Начо Видал, Унай Гарсия, Ойер, Джони, Ронкалия, Рубен Гарсия, Будимир, Перес, Навас, Монкайола

Треньор: Хагоба Арасате

Съдия: Антонио Лаос
Стадион: "Камп Ноу"