Виляреал посреща Барселона в мач от третия кръг на Ла Лига. Срещата на "Естадио де ла Серамика" е с начален час 18:30 и може да проследите пряко по MAX Sport 4.
 
Домакините започнаха кампанията с победа и загуба. Първо Бетис надигра момчетата на Кике Сетиен на старта, а след това грешките бяха коригирани срещу Майорка за първи три точки.
 
През лятото много важни футболисти като Самуел Чуквуезе и Пау Торес напуснаха "жълтата подводница" и ще е пресилено ако кажем, че бяха привлечени еквивалентни заместници. 
 
Все пак Санти Комесаня, Денис Суарес, Рамон Тератс, Бен Бреретон, Александър Сьорлот, Матео Габиа, Андреас Ферари и Илиас Акхомач бяха привлечени, а последният беше взет именно от Барселона.
Каталунците също започват колебливо сезона, въпреки че все още нямат загуба. Равенство с Хетафе в мач с много спорни моменти и победа над Кадис с две късни попадения белязаха началото на сезона.
 
Тази среща се очертава като много трудна, защото ключовите фигури - Роналд Араухо и Педри, са контузени. Наложи се Шави да прекроява системата на игра още в мача с Кадис където излезе с трима защитници. Сега се твърди за нова рокада във формацията. 
 
Виляреал е в лоша серия на собствен терен срещу Барселона. Каталунците са спечелили последните 4 визити, а дали днес ще има 5-та победа или Кике Сетиен ще изненада бившият си клуб, предстои да разберем.