Барселона ще се опита да си гарантира услугите на поредната перла от състава на Сантос Родриго Гоеш, съобщава „Sport“. Каталунците са решени да изпреварат конкурентите си за подписа на 17-годишния футболист и вече са предприели конкретни мерки по неговото капариране.

Емисарите на Барселона вече са влезли в контакт с представителите на футболиста, както и с ръководството на Сантос, за да си осигурят предимство за подписа му и да го контролират.

От Барселона вече са в преговори със Сантос за договаряне на трансферната цена на 17-годишния футболист.

Родриго е определян за най-големия талант в Бразилия.

От Барселона са се насочили към Родриго още преди няколко месеца. Каталунците имат добри взаимоотношения с неговите агенти. От клуба са се поинтересували за възможността да привлекат играча още в началото на годината, но офанзивата е била осъществена през април, когато стана ясно, че 17-годишният футболист попада в полезрението на Пари Сен Жермен, Манчестър Юнайтед, Реал Мадрид и Ливърпул.

Освобождаващата клауза в договора на Родриго със Сантос е на стойност 50 милиона евро. Той поднови своя контракт с бразилския гранд само преди няколко месеца, когато подписа първия професионален договор.

Самият Родриго има няколко поставени оферти на масата, но е взел решение да изчака за по-добра възможност.

Той ще навърши 18 години през януари и това ще му позволи да напусне Сантос и да продължи кариерата си в Европа.

В Барселона са останали с положително впечатление след срещата с футболиста и неговите представители. Каталунците в същото време са сигурни, че ще успеят да привлекат Родриго само, ако споразумението вече е подписано с приоритетна опция за неговата покупка.

Бразилският феномен на Сантос вече е сравняван в своята родина с Неймар. Той преминава през академията на Сантос и дебютира много млад за първия отбор. Родриго играе на същата позиция като Неймар. Той се справя еднакво добре и по двата фланга. Има впечатляваща скорост и експлозивност. Също така демонстрира страхотни технически умения, което именно кара специалистите да го сравняват с магията на Неймар.

В Сантос той показа впечатляваща нагласа за възрастта си. Той се адаптира изключително бързо към първия отбор и от самото начало стана определящ играч.

Барселона вижда операцията като възможност за бъдещето. Каталунците са убедени, че пред тях стои специален футболист и ще могат да подпишат с него само, ако отбележат достатъчен напредък.

Бъдещето на Родриго се очаква да бъде решено, когато той навърши 18 през следващия януари.