Отборът на Барселона обмисля да предложи нов договор на младия си халф Педри, с който да го задържат до 2026 година, информира „Sport“. 18-годишният испанец направи много силен минал сезон, в който изигра рекордните 73 мача за клуба и за националния отбор на Испания.

Неговият контракт обаче изтича в края на настоящата кампания и затова „каталунците“ ще започнат преговори с играча през месец септември, за да бъде удължен договорът му с четири години. Според информацията младият талант иска да остане на „Камп Ноу“, така че няма да има проблеми да приеме предложението на ръководството.

„Mundo Deportivo“ също пишат, че Барса иска да поднови с Педри. Според вестника се е стигнало до споразумение между клуба и Испанската футболна федерация полузащитникът да не участва в световните квалификации на „Ла Фурия“ през септември, за да получи почивка след натоварения си сезон. За тази цел има вероятност той да не бъде извикан и за мача на „каталунците“ срещу Хетафе на 29 август. Двете страни са се договорили за почивката на футболиста, тъй като в неговия клуб не били доволни, че той игра на Олимпиадата, където стигна до финала, но Испания го загуби от Бразилия.

Педри е сочен за фаворит за наградата „Golden Boy“, която се връчва за най-добър млад играч в Европа. Той може да стане третият испанец, който я печели, след Сеск Фабрегас (2006 година) и Иско (2012 година).