Барселона изигра най-добрия си мач от началото на сезона и разби Бетис с 5:0 у дома. Двубоят беше от петия кръг на Ла Лига. Дебютни голове за каталунците вкараха Жоао Феликс (25) и Жоао Кансело (82). По веднъж се разписаха Роберт Левандовски (32), Феран Торес (62) и Рафиня (65). 

"Блаугранас" беше пълен господар на терена и пропусна още няколко изгодни положения за гол, с които можеше да направи победата си още по-изразителна. Успехът изкачи Барса начело във временното класиране с 13 точки. Бетис остава със седем точки в средата на таблицата. 

Gulliver/GettyImages
20 снимки

Първият удар дойде в 7-ата минута, когато Жоао Кансело стреля над вратата. В 15-ата минута Бетис беше близо до гол. Жул Кунде сбърка и позволи на Иско да му отнеме. Халфът подаде към Вилиан Жозе, който намери Луис Енрике отдясно. Бразилецът отправи силен диагонален удар, който премина покрай вратата. Малко след това Алехандро Балде позволи топката до достигне до Айосе Перес отдясно. Нападателят отправи силен удар от малък ъгъл, но не намери целта.

Каталунците излязоха напред в резултата в 25-ата минута. Ориол Ромеу получи топката отдясно и центрира в наказателното поле, където Жоао Феликс опита удар от въздуха, който не се лолучи, но португалецът успя да овладее топката, елиминура Руи Силва и от малък ъгъл вкара за 1:0. 

"Блаугранас" удвоиха аванса си в 32-ата минута. Кристенсен поде атака през центъра и подаде към Жоао Феликс, който пропусна топката, извеждайки Роберт Левандовски сам срещу вратаря, а полякът нямаше как да сбърка за 2:0. 

Десетина минути по-късно Жоао Феликс напредна, справи се с двама защитници и подаде към Левандовски. Нападателят оптрави силен удар, който Марк Бартра успя да избие в корнер. В продължението на първата част Иско сесправи със защитата на Барса и намери Вилиан Жозе, който отправи удар с глава, но Тер Стеген се намеси и изби в корнер. 

На полувремето Бетис смени получилия контузия вратар Руи Силва с Фран Виейтес. Малко след подновяването на играта Ориол Ромеу отправи удар от границата на наказателното поле, с който стражът се справи. В 52-ата минута Жоао Феликс намери Левандовски, който пусна към Феран Торес в наказателното поле. Нападателят отправи удар, който премина покрай вратата. 

В 57-ата минута Барселона организира многоходова атака, която завърши с гол на Жоао Феликс, който обаче беше отменен. В хода на нападението Гави беше в положение на засада. В 62-ата минута каталунците стигнаха до трети гол. Домакините получиха право да изпълнят пряк свободен удар на около 20 метра от голлинията. Зад топката застана Феран Торес, който завъртя топката покрай стената и я прати в левия ъгъл на вратата за 3:0. 

"Блаугранас" продължи да атакува и три минути по-късно резервата Рафиня вкара четвърти гол. Бразилецът получи от Левандовски пред наказателното поле и със силен удар в долния ляв ъгъл вкара за 4:0. 

В 82-ата минута първия си гол за Барселона вкара и Жоао Кансело. Португалецът получи подаване отдясно от Левандовски. Защитникът напредна с топката, прати Жоао Миранда на земята и със силен шут в далечния ъгъл реализира за 5:0. 

Малко след това Ламин Ямал проби отляво и подаде към Левандовски. Бартра се опита да отнеме топката на поляка, но кълбото се озова в Рафиня, който отправи силен удар в близкия ъгъл, но вратарят спаси. Малко след това Левандовски засече с пета центриране на Рафиня, но Виейтес се справи и спаси. 


Барселона - Бетис 5:0

1:0 Жоао Феликс (25)

2:0 Роберт Левандовски (32)

3:0 Феран Торес (62)

4:0 Рафиня (65)

5:0 Жоао Кансело (82)

Барселона: Тер Стеген, Жоао Кансело, Балде, Кунде, Кристенсен, Ромеу, Гави, Де Йонг, Жоао Феликс, Торес, Левандовски

Бетис: Силва, Бартра, Алтамира, Бейерин, Луис Енрике, Иско, Миранда, Перес, Риад, Рока, Вилиан Жозе