Президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу е постигнал споразумение със Серхио Бускест за подновяването на неговия договор, съобщава „TV3“.

Настоящият контракта на играча е до лятото на 2021 година с опцията да бъде продължен до 30 юни 2023 година.

Според информацията, Бартомеу е провел среща с Бускетс в сряда, на която двамата са постигнали споразумение да се преразгледа и подобри договорът на футболиста.

Бускетс за последно поднови своя договор с Барселона през май 2016 година.

Бартомеу е обещал на Бускетс много по-добри финансови условия. Очакванията са това да се случи преди началото на Световното първенство в Русия. През следващите дни предстои среща между представителите на Барселона и агентът на футболиста Хосеп Мария Оробитх, на която ще бъде обсъдено преразглеждането на договора и неговото подобряване. Остава също така двете страни да се разберат за новата освобождаваща клауза, която ще бъде записана в контракта на Бускетс. В момента тя възлиза на 200 милиона евро.  

След два месеца полузащитникът ще навърши 30 години, а последните 17 от тях са преминали на “Камп Ноу”. 

След напускането на Неймар през миналото лято и предстоящата раздяла с Андрес Иниеста световният шампион се надява да се изкачи в стълбата на финансовите възнаграждения - най-малкото защото бюджетът би трябвало да го позволява. Освен всичко скоро той вече ще бъде втори капитан.

Според неофициалните информации в момента Бускетс получава по 205 000 евро на седмица и пред него по заплати ще са само Лионел Меси (570 000) и Луис Суарес (330 000).