Барселона е платил само 70 милиона евро на Борусия Дортмунд за Усман Дембеле на този етап, разкриват „Der Spiegel“ и „Football Leaks“.

Останалите 35 милиона евро каталунците трябва да платят на германския клуб до 1 юли 2018 година.

Сделката между Барселона и Борусия Дортмунд за 20-годишния французин възлиза на 105 милиона евро плюс 40 милиона допълнителни бонуси. Това направи Дембеле вторият най-скъп трансфер в историята на футбола след Неймар, за когото Пари Сен Жермен брои 222 милиона евро на каталунците.

Барселона трябва да плаща бонуси в размер на 5 милиона евро на Борусия Дортмунд на всеки 25 мача, които Дембеле изиграе с екипа на „блаугранас“.

Освен това Барселона плаща по 5 милиона евро за всяко негово участие в Шампионска лига, като сумата може да достигне максимум 10 милиона евро.

Барселона ще плати още 5 милиона евро бонус на Борусия Дортмунд при всяка спечелена титла от страна на Дембеле, като сумата относо може да достигне максимум 10 милиона евро.

Дембеле сам съкрати срока на възстановяването си

Дембеле до този момент е взел участие само в три мача на Барселона. Той получи контузия в двубоя срещу Хетафе, след което претърпя операция и ще се възстановява около 4 месеца. 

Контузията на Дембеле шашнала доктора му

Заплатата на Дембеле в Барселона е 12 милиона евро на година, което е двойно повече в сравнение с това, което той получаваше в Борусия Дортмунд.

Отсъствието на Дембеле от игра ще спести близо 10 милиона евро на Барселона от записаните бонуси в договора с Борусия Дортмунд.