В края на април се очаква Ла Лига да оповести публично новите лимити за заплати за първодивизионните и втородивизионните отбори в Испания. Барселона обаче отново има проблем с възнагражденията. 

Барса вече беше единственият клуб, който имаше отрицателен баланс миналия март, точно след затварянето на зимния пазар. Тогава стойността му беше 144,. 353 милиона евро, а сега е дори още по-зле. Причините за това са, че не бе подновен договора на Дембеле, никой друг играч не е намалил заплатата си, а отборът бе елиминиран и от европейските клубни турнири, които носят стабилни доходи. 

Ситуацията е толкова сериозна, че ако каталунците искат да подпишат с играч, който струва 20 милиона евро, ще трябва да намали 80 милиона от текущата сметка за заплати, за да може да го регистрира. С други думи - почти невъзможна задача. 

Въпреки всичко в Барса са оптимисти за решаването на проблема. Най-възможният вариант е присъединяването към споразумението със CVC, което може да донесе около 270 милиона евро на клуба.