Впечатляващата форма на Усман Дембеле този сезон е накарала Шави Ернандес да поиска от ръководството на Барселона да стартира преговори за нов контракт на нападателя. Очаква се това да се случи след месец, твърди “Спорт”.

Точно преди година “блаугранас” официално призоваха французина да се махне, след като той отказваше да подпише нов договор. Дембеле обаче не се съгласи на това и остана до края на шампионата, след което за кратко стана свободен агент. После той наново подписа с Барса и се преобрази тотално, като се превърна в изключително ценен играч.

Решението да продължи на “Спотифай Камп Ноу” обаче дойде с условието, че новият му контракт ще е кратък - до 2024-та година, както и със сравнително ниска откупна клауза от 50 млн. евро. Така световният шампион от Русия си гарантира възможността да си тръгне лесно, ако пожелае. Все пак той се съгласи и на по-ниска заплата.

Междувременно Дембеле се ожени и му се роди дете, което съвпадна с връщането на формата му. Освен това вече няма информации, че той не спазва режима в клуба.

По тази причина сега каталунците се надяват да успеят да убедят французина да се обвърже с тях с договор с променени условия. Друг е въпросът дали клубът ще може да му осигури по-високо възнаграждение.