В Барселона са решили, че ще слушат само оферти, надвишаващи 25 милиона евро за Сержиньо Дест, пише „Марка“. Изданието добавя, че крайният защитник е изживял тежък преход между назначенията на Роналд Куман и Шави Ернандес, който му е попречил да се утвърди в титулярните 11.

Към днешна дата отборът има четирима играчи, които могат да заемат мястото му, но Дест не е сред тези, които са убедили испанският наставник, че заслужават място на терена.

Шави обаче разбира, че Дест има шанс да се подобри чувствително, защото е само на 21 години. В допълнение към това легендарният халф е заявил, че ако не се намери по-добра опция от бившия играч на Аякс, то ще му даде нов шанс.

Заплатата на Дест е относително по-ниска и негово освобождаване няма да окаже огромно влияние върху тавана на заплати в клуба. Приоритет на Барса в този момент е да се освободи от хората с големи възнаграждения.

Ежедневникът пише също, че ако Дест си тръгне за сума, устройваща „лос кулес“, вероятният му заместник ще е Сесар Аспиликуета.