Футболистът на Барселона - Жорди Алба, няма никакво намерение да напуска клуба през лятото, макар че загуби титулярното си място и се очаква да бъде принуден да си тръгне, твърди Sport.

Левият бек, който този месец ще навърши 34 години, има контракт за още един сезон и планира да го изпълни. Проблемът на ръководството обаче е, че Алба ще трябва да получи 38 милиона евро от клуба само през въпросната следваща кампания. Тук са включени заплатата му, различни бонуси и отложено възнаграждение от периода на пандемията, когато състезателите се бяха договори с шефовете да вземат сумите си на по-късен етап до края на контрактите си.

бта
28 снимки

Тъй като договорът му наближава своя край, каталунците ще са принудени да са му се издължили изцяло към 30 юни 2024-а година.

Алба все по-често е оставян на резервната скамейка за сметка на Алехандро Балде, като показателен за това е фактът, че има само 68 минути игра общо в последните шест мача на Барса. Още преди началото на сезонастарши треньорът Шави Ернандес поиска да се раздели с ветерана, но той не се съгласи да си тръгне.