Старши треньорът на Барселона Ернесто Валверде вече започна да брои оставащите дни до завръщането в игра на Усман Дембеле. И все пак изглежда почти невъзможно французинът да попадне в групата на каталунците за мача срещу Атлетико Мадрид, който е в събота на „Камп Ноу“. Нападателят все още не е в достатъчно оптимално състояние, за да запише отново игрово време.

21-годишният футболист поднови тренировки в четвъртък, но най-оптимистично изглежда той да бъде готов за гостуването на Манчестър Юнайтед, на „Олд Трафорд“, в първия четвъртфинален мач от Шампионската лига.

За съжаление на треньорския щаб на Барселона възстановяването на играча става малко по-бавно от очакваното, така че присъствието му в мача срещу Атлетико Мадрид е напълно изключено.

В лекарския екип на каталунците също са предпазливи относно кондиционното състояние на Дембеле, тъй като неговото нараняване е особено деликатно в случай на експлозивен играч, който се нуждае от смяна на ритъма като основно оръжеие в способността му да прелива.

В Барселона не искат да предприемат никакви излишни рискове относно френския футболист.

Валверде рискува на 13 март с пускането на Дембеле в игра в осминафиналния мач реванш от Шампионската лига срещщу Олимпик Лион. От една страна, влизането му беше положително, тъй като Дембеле отбеляза гол, но от друга гледна точка той се контузи и оттогава не е играл заради травмата в левия бедрен мускул.