Самюел Умтити се завърна в групата на Барселона за гостуването на Олимпик Лион от осминафиналите на Шампионска лига. Френският футболист отсъства от игра вече три месеца. За последно той взе участие в мача на „Уанда Метрополитано“ срещу Атлетико Мадрид в края на ноември. След мача Умтити изпита отново дискомфорт в лявото си коляно и започна консервативен начин на лечение.

В Барселона не искат да бързат и да предприемат излишни рискове относно състоянието на защитника.

Лошият опит с пускането на Умтити в игра на „Уанда Метрополитано“ е като обеца на ухото на спортно-техническия щаб на Барселона.

В клуба се надяват да могат да разчитат на Умтити за решаващите мачове до края на сезона.

Следователно първоначалните планове на Валверде не включват идеята Умтити да играе в събота срещу Севиля или в някое от двете Ел Класико, които предстоят в края на месеца и началото на следващия. И двете са на „Сантиаго Бернабеу“ на 27 февруари и на 2 март.

В Барселона предвиждат Умтити да се завърне в игра на 6 март в двубоя за Суперкупата на Каталуня срещу Жирона. Всичко сочи, че френският футболист ще се появи обратно в игра в тази среща.

В случай, че коляното му реагира положително в този двубой, Барселона има още два мача преди паузата в Ла Лига за мачовете на национални отбори. Каталунците играят на „Камп Ноу“ срещу Райо Валекано и на „Бенито Виямарин“ срещу Бетис. Също така остава и реваншът от Шампионска лига срещу Олимпик Лион.