Президентът на Испанската футболна асоциация - Луис Рубиалес заяви с категоричност, че шампионът на Испания трябва да бъде решен по редовен начин, а не на основа на сегашното класиране. В момента Примера дивисион е спряна, а водач е Барселона. Каталунците се надяват, че могат директно да бъдат коронясани като първенци, ако заради коронавируса сезонът не бъде приключен.

„Титлата трябва да се спечели на терена и да няма несправедливости. Барселона няма да стане шампион, ако сезонът не завърши по нормален начин. Няма да бъде справедливо. Първенството все някога трябва да се поднови. Ако УЕФА поиска от нас да решим кой да е шампион и кои да са изпадащите, ще й кажем за нашите критерии. Искаме всичко да се реши на терена и по справедлив начин“, сподели Рубиалес.

В Испания се надяват да подновят Ла Лига в началото на май при закрити врата.

„Шампионатът трябва да приключи до 30 юни. Това обаче не трябва да е твърда и неоспорима дата. Ла Лига може да бъде спокойна. Всичко ще бъде платено до последното евро. Всичко обещано ще бъде изпълнено. Сега ни е нужно спокойствие", допълни той.

Относно финала за Купата на Испания, който бе насрочен за 18 април, Рибуалес каза:

„Още няма дата. Обсъждаме вариант за 31 май. Президентите на Атлетик Билбао и Реал Сосиедад водят разговори. Важно е да кажем, че искаме финалът да бъде с привърженици", завърши президентът.