Барселона реагира остро на думите на собственика на Малага Абдула Ал-Тани, който отправи обидни думи към каталунския клуб чрез социалната мрежа Twitter.

От Барселона докладваха Ал-Тани пред дисциплинарната комисия на Ла Лига, която ще трябва да разследва изявлението на собственика на Малага и да прецени дали ще го накже. Привърженик на каталунците призова Малага да победи Реал Мадрид в последния 38-и кръг на Примера дивисион.

Шейхът написа: "Да, с помощта на Аллах може да спечелим мача. Но каталунската измет няма да помирише титлата, след като говори лъжи за Мичел." Посланието беше на арабски език, но бързо беше преведено и обиколи световните медии.

По-рано старши треньорът на Малага Мичел, чиято кариера в по-голямата си част премина на "Сантиаго Бернабеу", призна, че би искал титлата да се реши в последния кръг, когато неговият отбор ще се срещне с белите.

„Клубът ще се обърне по този въпрос към Дисциплинарната комисия на Висшия съвет по спорта, а също така и в Кралската федерация на испанския футбол и правния отдел на Ла Лига", се казва в изявление на каталунците.

Президентът на Малага обяви след това, че не е искал да оскърби Барселона и неговите фенове, като посочи, че тиутът е бил насочен към местните медии.

"Думите ми бяха адресирани до каталунската преса, която написа, че Мичел ще даде мача на Реал. Това е неприемливо, ние не даваме мачове. Настоявам за извинение от пресата", уточни Ал-Тани.

Босът на Малага избухна срещу Барса, нарече ги боклуци

"Дали можем да разчитаме на "Малага"? Ако баба ми имаше колела, щеше да е велосипед", коментира старши треньорът на Барселона Луис Енрике.