Въпреки че претърпя много промени през летния трансферен прозорец, Барселона активно разглежда пазара, за да подсили допълнително отбора в идните 6 до 12 месеца. Това обаче би се случило, само ако се олекоти бюджета за заплати. Diario SPORT излезе с актуална информация за целите на клуба през предстоящия януарски прозорец, пишейки, че приоритетът на Барса през зимата е именно махане на няколко футболисти с тлъсти възнаграждения.

Каталунците са набелязали трима играчи, които трябва да бъдат махнати през януари. Жерар Пике и Жорди Алба фигурират в този списък поради слабия си старт на сезона, съчетан с огромните заплати, които ветераните прибират.

Друг играч в този списък, е Френки де Йонг. Предвид възрастта и профила си, нидерландецът е възможност и за солидна финансова печалба за „блаугранас“. Бившата звезда на Аякс не успя да разгърне потенциала си през последните сезони и е резерва в тима за сметка на Педри и Гави.

Няколко клуба от Висшата лига вече показаха намерения да подпишат с полузащитника. Манчестър Юнайтед бе заинтересован през лятото, а сега надеждите на испанския тим са, че „червените дяволи“ все още имат желание да подпишат с него и са готови да извадят каквато и да е сума, само и само да подпомогнат трупането на свежи финансови средства.