Бразилецът Витор Роке ще се присъедини към Барселона през зимата и това е единственото възможно решение на тежката контузия на Гави. Първоначалната идея Роке да бъде картотекиран през януари беше възпрепятствана от финансови фактори - клубът все още не е получил 40 милиона евро от германския инвестиционен фонд Либеро, който купи 9,8% дял в Barça Studios.
 
След травмата на Гави, която ще го извади от игра за 8 месеца,  Барселона има право да подпише с играч, който ще получава 80% от заплатата на испанеца, без да включват тези данни във финансовите отчети.
 
Очаква се Роке да бъде единственото ново попълнение на Барселона през зимния трансферен прозорец. Въпреки че треньорският щаб смята за необходимо да подсили халфовата линия, спортното ръководство и клубът смятат идването на Роке за по-важно. Със завръщането на Педри и Френки де Йонг, както и на Фермин Лопес и играчи от младежкия отбор, Барса вярва, че ще има достатъчно играчи, за да компенсира загубата на Гави.
 
В същото време не е изключено подписването на още един полузащитник - това ще зависи от това дали клубът ще получи пари от Либеро.
 
Барселона обяви трансфера на Витор Роке през летния трансферен прозорец, но нямаше на(ин да го картотекира. Затова 18-годишният нападател играе тази есен за Атлетико Паранаензе.