Барселона победи Кадис с 2:0 на "Естадио Олимпико" в едноименния град, тъй като стадионът на каталунците е все още в ремонт. Двубоят бе открит, като и двата отбора имаха сериозни положения, но определено домакините създадоха много повече опасни ситуации. Головете за каталунците бяха дело на Педри и Феран Торес. С тази победа Барселона е вече 5-и в Ла Лига с актив от 4 точки, докато Кадис остава на 11-а позиция с 3 пункта на сметката си.

Gulliver/GettyImages
30 снимки

Барселона владееше топката в големи периоди от време през първите 25 минути, но не успяваше да създаде чисти голови положения. Кадис се опитваше да ограничи възможностите на каталунците, като се задоволяваше с това да не играе много с кълбото.

В 29-а минута Ламин Ямал влезе в наказателното поле и опита да преодолее Ледесма с премерен удар в левия ъгъл, но вратарят реагира превъзходно и изби в корнер. Пет минути по-късно Жул Кунде пропиля страхотна възможност. Той получи прецизно центриране в наказателното поле и отправи бърз изстрел, но не бе достатъчно силен, като стражът на Кадис направи бляскаво спасяване.

В 35-а минута Роджър Марти се бе включил в атаката и без да гледа дори, отправи удар към вратата на Барсенола, но Тер Щеген се прояви със страхотна намеса.

Второто полувреме започна ударно, като още в 52- минута Рубен Алкарас от Кадис получи топката в наказателното поле и незабавно шутира он движение, но твърде встрани от дясната греда - това бе чудесен шанс за гостите. Само две минути по-късно Гави скочи високо, за да засече топката след центриране от корнер, като забоде добрия си удар с глава зад вратаря, но той срещна напречната греда -  късмет за Кадис.

В 63-а минута Крис Рамос демонстрира страхотен дрибъл, провря се пред защитата и стигна пред самия вратар, след което замахна, сякаш ще шутира, а накрая завърши, но на косъм от целта - това щеше да е прекрасно попадение.

Десетина минути преди края на редовното време Абде достигна до добра възможност за отбелязване на гол. Той си освободи пространство и опита късмета си от дистанция, но Ледесма блесна със спасяване, избивайки в корнер. Само две минути по-късно Илкай Гюндоган отигра към Педри, който се озова непокрит в противниковото наказателно поле и прокара топката зад Ледесма от движение в долния ляв ъгъл - 1:0 за Барселона.

В 90-а минута Ансу Фати удвои резултата в полза на каталунците, но голът бе отменен поради засада. В 94-а минута Барселона организира чудна атака, а Феран Торес бе намерен непокрит в наказателното поле от Роберт Левандовски, като испанският национал не сгреши с чудесен завършващ удар в долния десен ъгъл - 2:0 за Барселона.

Стартови състави:

Барселона: 1. Марк-Андре тер Щеген, 28. Алехандро Балде, 15. Андреас Кристенсен, 21.Френк де Йонг, 23. Жул Кунде, 6. Гави, 18. Ориол Ромеу, 8. Педри, 22. Илкай Гюндоган, 27. Ямал Насрауи, 9. Роберт Левандовски

Кадис: 1. Херемиас Ледесма, 15. Хавиер Карера, 3. Фали, 23. Луис Ернандес, 30. Иса Карселен, 8. Алекс Фернандес, 24. Феде Сан Еметерио, 4. Рубен Алкарас, 11. Иван Алехо, 21. Роджър Марти, 16. Крис Рамос