Барселона до този момент прави впечатляващ сезон в Ла Лига и има аванс от 11 точки пред втория Атлетико Мадрид, а до края на сезона остават 9 кръга. До този момент каталунците продължават да бъдат без загуба от началото на шампионата.

Барселона в момента се намира в серия от 36 поредни мача в испанското първенство без загуба.

Абсолютният рекорд в Примера дивисион се държи от Реал Сосиедад, който има 38 поредни мача без загуба. Серията на баските се простира от сезон 1978/79 до 1979/80.

Настоящата поредица на Барселона бе започната в края на миналия сезон, когато каталунците под ръководството на Луис Енрике завършиха със седем поредни мача без поражение. В момента при Ернесто Валверде „блаугранас“ е в серия от 29 поредни мача без загуба.

Последната загуба на Барселона е от 8 април 2017 година, когато каталунците отстъпиха с 0:2 при визитата си на Малага на „Ла Росаледа“ и това им струва шампионската титла в Ла Лига.

В серията от 36 мача, в която Барселона се намира, отборът е постигнал 30 победи (23 през настоящия и 7 през миналия сезон) и 6 равенства.

Барселона гостува на „Рамон Санчес Писхуан“ на Севиля в мач от 30-ия кръг на Ла Лига, а след това е домакин на Леганес. Ако каталунците не допуснат загуба в тези две срещи, ще успеят да изравнят рекорда на Реал Сосиедад.

Валверде гони рекорд на Гуардиола

Факторът Меси е определящ при визитите на Барселона в Севиля