Ръководството на Барселона обмисля странен ход. Испанският гранд възнамерява да прекрати един от най-солидните си договори. Става дума за този с техническия спонсор на клуба Nike. Двете страни работят заедно от 1998 година, но от щаба на „каталунците” смятат, че е време за промяна. Тя обаче няма да струва никак малко на испанците, тъй като договорът на Nike с клуба е до 2028 година.

В партньорството между двете страни, което продължава четвърт век, американският гигант за спортна екипировка произведе някои знаменити екипи на Барса, които ще останат в историята най-вече заради асоциацията си с големите успехи на „каталунците” в този период.

Според медии в Испания обаче, от Барселона обмислят да сменят доставчика си на екипировка с европейски такъв в лицето на немския концерн Puma. Германската марка предприе сериозни стъпки за обновяването на своите клиенти, като в последните години успя да привлече имена като Антоан Гризман, Хари Кейн и други. Сред големите отбори, които са обличани от Puma Манчестър Сити, Милан и Борусия Дортмунд.