След завръщането си в Ла Лига, Тибо Куртоа се превърна в неизменен титуляр на вратата на Реал Мадрид. Белгиецът е избраникът на Жулен Лопетеги в мачовете от първенството, докато Кейлор Навас пази в срещите от Шампионска лига.

Тибо Куртоа ще се изправи за 13-ти път срещу Барселона. Това е неговият най-кошмарен съперник. Каталунците са отборът, който е отбелязал най-много голове във вратата на белгиеца.

В 12-те мача, в които Куртоа е играл срещу Барселона, е допуснал 20 гола, което е 1,7 гола средно на мача.

Тибо Куртоа е успял да запази три сухи мрежи в срещите срещу „блаугранас“.

Също така резултатите, които той е постигнал срещу Барселона, не са никакви положително. Тибо успя да спечели само веднъж срещу каталунците. Това се случи на 9 април 2014 година, когато Куртоа заедно с Атлетико Мадрид спечелиха с 1:0 срещу Барселона, в първия мач от четвъртфиналите на Шампионска лига през сезон 2013/14.

Последният път, в който Куртоа се изправи срещу Барселона бе през миналия сезон, когато Челси игра срещу каталунците на осминафиналите на Шампионската лига. Лондончани загубиха с 0:3 на „Камп Ноу“, а Лионел Меси вкара две от попаденията във вратата на Куртоа. За щастие на белгиеца, аржентинската звезда на Барселона ще пропусне Ел Класико.

През настоящия сезон, Куртоа е взел участие в седем мача в Ла Лига и е допуснал 8 гола. Освен това той е направил 19 спасявания.