Барселона спечели първи трофей за сезона, след като победи Еспаньол на финала за Суперкупата на Каталуня след дузпи. Старши треньорът на "лос кулес" Ернесто Валверде бе решил да даде поле за изява на резервите и на някои от играчите от втория тим.

Може би именно тази беше причината на "Камп Д'Еспортс" повечето ситуации да бяха в полза на Еспаньол, но тимът на Кике Санчес Флорес така и не успя да стигне до попадение и да си осигури победата.

В 21-ата минута Гранеро номер запрати силен шут от дистанция, който мина близо до напречната греда. Четири минути по-късно отново той проби отляво и стреля, но Силесен спаси.

В 36-ата минута Денис Суарес добре комбинира с Пако Алкасер и в крайна сметка отправи удар от границата на наказателното поле, но топката отново не намери очертанията на вратата, макар и да беше близо.

В ответната атака Мелендо пусна към Лопес в дясно, който стреля. Силесен Спаси, но се наложи намесата на Куенка, за да изчисти в безопасност.

В 58-ата минута отново Пиати изпита реакциите на вратаря на Барселона със силен шут от движение, но Силесен отново опази мрежата си чиста.

В 78-ата минута Алкасер засече центриране с глава и запрати топката право към мрежата на Еспаньол, но топката се озова право в ръцете на вратаря. Така двата тима не успяха да се победят в редовното време и се стигна до дузпи.

Алкасер вкара първата дузпа за каталунците. Сержи Дардер обаче пропусна още на старта, пращайки топката високо над гредата. Двата тима продължиха да отбелязват попаденията си. Силесен обаче успя да спаси четвъртата дузпа, изпълнена от Хосе Хурадо за Еспаньол и по този начин да осигури първата купа за Барселона през настоящия сезон.