Барселона се завърна към победите, надделявайки трудно с 1:0 като гост на Реал Сосиедад. Двубоят в Сан Себастиан беше от 33-ия кръг на Ла Лига.

Каталунците се намираха в серия от две поредни поражения, а успехът тази вечер донесе Пиер-Емерик Обамеянг с гол в 11-ата минута.

Така „блаугранас” върна второто си място във временното класиране с 63 точки, докато баските остават 6-и с 55 точки.  

БГНЕС
30 снимки

Двубоят започна по-добре за домакините. В 3-ата минута Феран върна топката лошо към Тер Щеген, който опита да изчисти, но топката срещна крака на Исак и излезе в аут. В 11-ата минута Барселона излезе напред в резултата. След центриране на Алба отдясно, топката се озова в Дембеле, който стреля в гредата. Субелдия не се ориентира добре и не изчисти, което позволи на Френки де Йонг да центрира на далечната греда, където беше Феран Торес. Нападателят от своя страна намери Обамеянг, който надскочи защитник на домакините и с глава прати топката във вратата на Ремиро. 

Пред баските се откри добра възможност за изравнителен гол в 34-ата минута. Тогава Сьорлот засече с глава центриране от пряк свободен удар, но Тер Щеген спаси. В 38-ата минута Бускест отне топката от Субименди и намери Де Йонг. Нидерландецът продължи към Феран отляво на наказателното поле. Нападателят потърси далечния ъгъл, но стреля в аут. 

Минута по-късно Обамеянг можеше да отбележи второ попадение. Габонецът получи хубав извеждащ пас от Де Йонг и от границата на наказателното поле стреля силно покрай вратата. В 43-ата минута Реал Сосиедад имаше страхотна възможност да изравни резултата. Сьорлот проби през центъра, справи се с Араухо и изведе Исак на стрелкова позиция. Шведският нападател обаче не успя да намери очертанията на вратата от няколко метра.

Втората част започна с нов страхотен шанс за Реал Сосиедад. Янузай получи отляво и центрира в наказателното поле. След рикошет в Дани Алвеш топката стана мното трудна за Сьорлот, който от метър-два стреля над вратата. В 54-ата минута Роналд Араухо получи контузия и беше заменен от Ерик Гарсия. 

Малко след това домакините отново имаха възможност за попадение. Бускетс сбърка и подари топката на Янузай, който от своя страна пусна отличен пас към Сьорлот. Норвежецът проби отляво и отправи удар от малък ъгъл, който Тер Щеген успя да избие с пета. 

В 74-ата минута каталунците бяха близо до второ попадение. Феран проби отляво и пусна успореден пас за връхлитащия Гави, но младокът не намери очертанията на вратата от 7-8 метра.


Реал Сосиедад - Барселона 0:1

0:1 Пиер-Емерик Обамеянг (11)

Реал Сосиедад: Ремиро, Салдуа (81 - Горосабел), Субелдия, Льо Норман, Рико, Субименди, Мерино, Янузай (87 - Мартин), Рафиня (81 - Гуриди), Сьорлот, Исак (87 - Порту)

Старши треньор: Иманол Алгуасил 

Барселона: Тер Щеген, Пике (82 - Лангле), Араухо (54 - Ерик Гарсия), Бускетс, Дембеле, Дани Алвеш (66 - Дест), Жорди Алба, Феран Торес, Ф. Де Йонг, Обамеянг (82 - Л. Де Йонг), Гави

Старши треньор: Шави Ернандес